Шоколадово суши меню

Суши меню сет

В ателие за ръчни шоколади Perfetta отново бяхме изправени пред предизвикателство – шоколадов суши сет. Този път ръкавицата беше хвърлена от клиент, който искаше да направи подарък за рожден ден на… на наш голям почитател в годините!!! Какво съвпадение и наистина голяма задача! Трудна при това, тъй като трябваше да е нещо интересно и различно. Нещо, което не сме изпълнявали до момента и не е познато на получателя на подаръка. Направихме проучване и се оказа, че освен към шоколада, рожденика има голямо влечение и към още едно кулинарно изкушение – суши. Е, разбира се в световен план през 2011 година шоколадово суши на френски майстори беше спечелило награда за иновация в раздел „Шоколадов десерт“ в Кьолн, Германия, но това само увеличи предизвикателството.

Шоколадово суши

Така, отговора стана очевиден и в ателие Perfetta решихме да изработим шоколадово суши като истинско суши меню.

СУШИ МЕНЮ

шоколадово суши 02

Суши

С цялото разнообразие от японски специалитети – със суши маки, нигири, сашими еби, икура и т.н. С разликата, че бяха изработени изцяло от шоколад. С център от тъмен хрупкав шоколад, обвит във въздушен мус и паниран с лиофилизиран плод.

шоколадово суши 04

Сущи меню сет

И естествено трябваше да има и соев сос, и уасаби. В шоколадовото суши си позволихме волности при комбинирането. Шоколад с плодове и ядки, за да получим достоверни текстури и разнообразност на формите и цветовете.

шоколадово суши 03

Всичко в този шоколадов суши-сет е изработено от трите вида шоколад – тъмен шоколад, млечен шоколад и бял шоколад, и се яде (до последното зрънце ориз). Суши, но не с обичайния солен вкус. Приятно сладко с деликатни нюанси от комбинацията на различните съставки.

шоколадово суши 01

Наистина няма нищо по-удовлетворяващо от това да работиш с лекия трепет и вълнение, които изпитваш при насладата на превръщането на усилието на ума и ръцете във форма. Като малки деца се радвахме и давахме идеи, а после мълчаливо се концентрирахме върху детайлите. Докато накрая се получи истински празник за окото (без съмнение и вкусна наслада) във вид на шоколадово суши.

шоколадово суши

Шоколадово суши меню

Е, разбира се най-голямата радост остана за рожденика – да се радва на нашето творчество и с очите, и с небцето.

Tags: ,

Коментарите не са разрешени.