Шоколадови удоволствия у дома

 

chocolate1 Реших да споделя няколко от любимите си рецепти, които бързо и лесно се приготвят у дома. Естествено, една от основните съставки е шоколада във всичките си форми – какао на прах, течен шоколад или шоколад на блок. Аз лично предпочитам при приготвянето им да ползвам тъмния, натурален шоколад с минимум 60-70% съдържание на какао – така шоколадовите лакомства не са толкова сладки, а е и по-здравословно, и не толкова калорично да си похапнеш лакомство. Но вие можете да го замените с друг по ваш вкус.

chocolate-bonbon

Ето и моите съвети:

– Можете да разтопите шоколада както на водна баня, така и в микровълнова фурна – и в двата случая трябва да внимавате да не го претоплите;

– Ако предпочитате по-сладко можете да ползвате шоколад с по-ниско какаово съдържание като например млечен шоколад;

– Винаги си подготвяйте всички продукти по рецептата (а за някои е добре да постоят на стайна температура като яйцата например);

– И накрая, ако наистина се забавлявате докато готвите, шоколадовите изкушения стават божествени – това е тайната на всичките рецепти, които ще ви предложа;

Успех!

Tags: , , , ,

Коментарите не са разрешени.