Шоколадови пралини

Винаги е интересно за нашите клиенти и почитатели да бъдат част от процеса на създаване на шоколад, шоколадови пралини и трюфели в ателието ни. Тайната на рецептите за шоколадовите пралини няма как да споделим, но можем да ви направим съпричастни поне за кратко. Ще открехна малко вратата, за да се насладите и вие на тайните на шоколадовите вълшебства.

Ръчно изработени шоколадови пралини

Ръчно изработени шоколадови пралини

Да си изберем вкус за шоколадовите пралини. В ателие Perfetta изборът е богат: ягода, жасмин, джинджифил, чили, с фенел и малини или шоколадови пралини с леки хрупкави карамелени парченца в тях.

Ръчно изработена шоколадова пралина

Ръчно изработена шоколадова пралина

Богато е и разнообразието от шоколад. Млечен, тъмен, бял или диабетичен може би… Жалко, че не можете да усетите и ароматите, които са мммммм….божествени!

Комбинация от тъмен шоколад с натурален фенел и парченца плод малина

Комбинация от тъмен шоколад с натурален фенел и парченца плод малина

За първи път в този вид шоколадовите пралини се появяват в Белгия и това е дълго след като Кортес донася какаовите зърна в Европа. Първо са консумирали какаото така, както ацтеките и маите са правили – като напитка. Стривали са зърната фино и са ги смесвали с вода и са добавяли различни подправки според индивидуалния вкус.

Ръчно покриване с шоколад на пралини

Ръчно покриване с шоколад на пралини.

Не след дълго са започнали да се правят и шоколадови блокчета. Случайно (както стават всички хубави неща) било добавено в шоколада за барове мляко и така се е получил млечния шоколад. Не след дълго на пазара се е появила и първата шоколадова пралина. Те са с топящ се център от нежен шоколад и са обвити в твърда шоколадова кора.

Готови шоколадови пралини с фенел и малина

Готови шоколадови пралини с фенел и малина.

Изкусително и неустоимо шоколадово преживяване в най-различни вкусови комбинации. Снимките, които споделяме са процеса на приготвяне в ателие Perfetta на шоколадови пралини с фенел и малина. Комбинацията има лек тръпчив вкус и сме увеличили предизвикателството с тъмен шоколад с висок какаов процент. Истинско бижу за ценители! Така, за кратко и вие направихме част от магията на приготвянето шоколадови пралини в ателие Perfetta.

Tags: , ,

Коментарите не са разрешени.