Великденски шоколадови яйца

Великденски шоколадови яйца

За да ви зарадваме и да ви донесем щастие и наслада за Великден, в ателието ни цари трескав труд. По традиция на този светъл празник на почит са яйцата. Великденските обичаи са многообразни и често свързани с народни вярвания останали от езически времена. Тъй като празника е един от най-старите хриястиянски празници, честванията свързани с него са най-различни. Великденското яйце се свързва с безброй обичаи като криене и търсене, чукане, търкаляне и хвърляне. В България традиция е яйцата да се боядисват на Велики четвъртък или Велика събота, като броя им зависи от членовете на семейството. В ателие за ръчни шоколади Перфета великденските яйца са изработени от висококачествен шоколад.

Артистични яйца от тъмен шоколад

В миналото до появата на изкуствени оцветители са се използвали отвари от билки, ядки и др. Например с отвара от риган се получавала червена багра, със смрадлика – оранжева, зелено – с коприва, а жълто – с орехи и кори от ябълка или отвара от стар кромид лук. За допълнителна украса се ползвали отпечатъците на листенца от магданоз или фигурки, нарисувани с восък или с цветни моливи. Навлизането на шоколадовите яйца в обичаите, свързани с Великден е още от 18 век. В ателие Перфета ръчно изработваме великденските фигури според индивидуалния вкус на всеки наш клиент от различен шоколад – бял, млечен или тъмен и ги декорираме с различни добавки като ядки или сушени плодове.

Млечно шоколадово яйце

Търпеливо се изработва всяко шоколадово яйце, като ръчно се изрисува и декорира. Всяко е уникално според индивидуалните желания. Шоколадовите яйца са в най-различни размери – от малки шоколадови пралини, пълни с изкусителен шоколад до големи и сложни фигури на яйца. Някои от тях приличат повече на произведение на изкуството, отколкото на изискана храна.

Великденски шоколадови яйца

Продължаваме да създаваме за вас истински шоколадови произведения под формата на яйца. И разбира се, Ателие Perfetta ще работи неуморно, за да изпълни всички ваши поръчки навреме за празниците.

Tags: , ,

Коментарите не са разрешени.